Afvallen door hardlopen

Gezond afvallen door Hardlopen?

Wanneer je begint aan hardlopen moet je goed weten dat je dit gecontroleerd moet doen. Als je wil gaan afvallen door te gaan hardlopen moet je je hartslag goed in het oog houden. Wanneer je namelijk een te hoge hartslag hebt ga je spieren en koolhydraten verbranden in plaats van vet.

Om zoveel mogelijk vet te verbranden door hardlopen moet je hartslag tussen de 60 en 75% van jou maximale hartslag liggen. Wanneer je dit weet vol te houden zal je het maximale bereik halen om te afvallen door hardlopen. Je kan pas echt hardlopen wanneer je hier goed op getraind bent. In het begin kan je een te hoog tempo niet lang volhouden en dan zit je hartslag veel te hoog. Daarom is het beter om kalm te beginnen en wanneer je hartslag te hoog wordt eventjes rustig te gaan lopen.

hardlopen

Handig tijdens het hardlopen is een hartslagmeter of borstband en horloge ,die ik zelf ook vaak gebruik tijdens het hardlopen/joggen. Het is belangrijk om voor het hardlopen op zoek te gaan naar goede loopschoenen, hier zit veel verschil in. Bezuinigen op hardloop schoenen is niet verstandig omdat je hiermee blessures kan oplopen.

Neem een kijkje voor goede hardloop schoenen

Running/hardloopschoenen diversen
Running/hardloopschoenen voor mannen
Running/hardloopschoenen voor vrouwen

Voor meer producten zoals hardloopkleding kan je klikken op deze link

Hulp programma`s voor afvallen en hardlopen.

Als je wil gaan hardlopen bestaan er heel wat hulpprogramma’s die jou kunnen helpen. Deze beginnen op jouw niveau en passen zich geleidelijk aan wanneer je conditie erop vooruit gaat. Dit is uiteraard ook een van de manieren om af te vallen. Begeleid op muziek zal je langzaam aan een conditie uitbouwen waarop je hart een ritme aan houdt tussen de 60 a 75% van zijn maximale hardslag ritme.

Share Button