Bmi

Wat is BMI?

BMI staat voor body mass index en geeft de verhouding aan tussen gewicht en de lengte van het lichaam. De BMI wordt berekend door het gewicht (in kilo’s) te delen door de lengte (in meters). De uitkomst wordt vervolgens nogmaals gedeeld door de lengte. Het berekenen van je overgewicht is dus mogelijk. Een BMI tussen de 18,5 en 25 geeft aan dat degene die dit BMI heeft op een gezond gewicht zit. Wie daaronder zit heeft ondergewicht. Wie tussen de 25 en 30 scoort, is te zwaar.

Mensen met een nog hogere BMI hebben ernstig overgewicht en brengen de eigen gezondheid serieus in gevaar. Overgewicht vergroot onder meer de kans op diabetes, hart- en vaatziekten en andere aandoeningen zoals kanker. In Nederland is meer dan de helft van de volwassen mannen en circa 40 procent van de vrouwen te zwaar. Van de mensen met overgewicht heeft ongeveer 10 procent ernstig overgewicht. Bij kinderen is 14 procent van de jongens te zwaar, terwijl 17 procent van de meisjes te maken heeft met overgewicht.

BMI berekenen

Je BMI berekenen kun je tegenwoordig op het internet doen. Je hoeft dus niet zelf met een rekenmachine aan de slag te gaan. Uiteraard is dat ook mogelijk, want het gaat om een eenvoudige berekening. Wil je de calculator hieronder gebruiken, maak jouw keuze man of vrouw en bepaal jouw lengte en gewicht aan de hand van de schuifknoppen en je weet jouw bmi.


Wat overgewicht aangaat zijn er eigenlijk geen verzachtende omstandigheden. Er gaat meestal meer energie naar binnen dan dat er verbruikt wordt. Als dit patroon niet doorbroken wordt, nemen gezondheidsrisico’s toe. Uiteraard is overgewicht deels ook een maatschappelijk probleem. Het voedsel wordt in steeds grotere porties verpakt en aangeboden, terwijl het eigenlijk niet meer gewoon is om met de fiets naar het werk te gaan. De meeste mensen verkiezen de auto praktisch altijd boven de fiets.

Afvallen

Als je te maken hebt met overgewicht, is het goed om door middel van sporten en gezonde voeding iets aan jouw overtollige kilo’s te doen. Als je ernstige overgewicht hebt is het zeker verstandig om iets te doen aan je gewicht. Ernstig overgewicht kan immers leiden tot gezondheidsproblemen. Je kunt allerlei diëten volgen om iets te doen aan je overgewicht.

Het is mogelijk om binnen een aantal weken veel gewicht kwijt te raken. Een maand diëten is goed mogelijk en niet schadelijk voor je lichaam. Het wordt wel gevaarlijk als je langer dan een maand gaat diëten. Als je bent afgevallen ben je er vaak nog niet. Waar het om gaat is dat je ook je leef- en vooral je eetpatroon gaat veranderen. Je moet natuurlijk niet in oude patronen vervallen.

JoJo Effect voorkomen

Om jouw gewicht bereiken en daarna vast te houden is het van belang dat je weet wat je eet. Door de video ”Vet Verbrand Geheimen” te bekijken wordt je uitgelegd en ontdek je waarom die kilo’s er maar niet af willen. Kijk naar de video en start vandaag nog met afvallen.
Succes

Meerdere bmi calculators kan je vinden in Google.

Share Button