Wat is een crash dieet en wat heb je eraan?

Crash dieet

Een crash dieet biedt je de mogelijkheid om snel gewicht te verliezen, bijvoorbeeld wanneer de zomermaanden er weer aankomen en je geen tijd hebt gehad om je daar goed op voor te bereiden. Je verliest in een paar dagen tijd veel gewicht, zodat je die ene jurk weer aan kunt of je gewoon beter in je vel zit.

Snel gewicht verliezen

Het crash dieet biedt je de mogelijkheid om snel gewicht te verliezen, door je lichaam te dwingen gebruik te maken van de reserves. Op het moment dat je een buikje hebt of zich op andere plaatsen vet op begint te hopen betekent dit dat je reserves opbouwt, die je lichaam niet zomaar zal gebruiken. Pas op het moment dat je eigenlijk te weinig voeding binnenkrijgt wordt het voor je lichaam tijd om hier naar te kijken. met een crash dieet zorg je kunstmatig voor deze situatie, zodat je gewicht kunt verliezen.

Kort gebruiken

Je gebruikt een crash dieet zoals het ziekenhuisdieet over het algemeen maar een paar dagen, bijvoorbeeld 5. Na die tijd eet je weer zoals je dat gewend bent, om te voorkomen dat je belangrijke voedingsstoffen mis zal lopen. Je kunt uiteraard wel eens per week gebruik blijven maken van een speciaal dieet, om de reserves van de overige dagen te verbranden. Met het crash dieet kun je er zo op langere termijn voor zorgen dat je op het gewicht blijft dat je wenst.

Share Button