Koolhydraatarm dieet

Snel afvallen met een koolhydraatarm dieet

Wil je gebruik maken van een koolhydraatarm dieet? Je zorgt er daarmee voor dat je je lichaam als het ware dwingt om de reserves aan te spreken. De koolhydraten vormen de brandstof voor je lichaam, iets dat het nodig heeft om de functioneren. Op het moment dat de brandstof ontbreekt vormt onder andere vet een interessant alternatief. Dit vet slaat je lichaam op wanneer je teveel brandstof inneemt, bijvoorbeeld in de vorm van koolhydraten. Met een koolhydraatarm dieet draai je dit proces om en zorg je er dus voor dat je uit kunt komen op je ideale gewicht.

Reserves verbranden

Je kunt dankzij een koolhydraatarm dieet je reserves verbranden. Heb je bijvoorbeeld behoorlijk wat vet op je buik zitten? Dan is de kans groot dat dit snel af zal nemen, op het moment dat je minder koolhydraten inneemt. Dit is een belangrijke vorm van energie. Je lichaam schakelt automatisch over op de reserves, waardoor je ervoor kunt zorgen dat je weer in die mooie jurk past, of je er de komende zomer strak uit ziet op het strand. Wat je doel ook is, dankzij een koolhydraatarm dieet kun je behoorlijk snel gewicht verliezen.

Gezond voedingspatroon

Houd er aan de andere kant rekening mee dat je tijdens en koolhydraatarm dieet in de meeste gevallen ook de overige bouwstoffen in mindere mate binnen zal krijgen. Het is verstandig om het dieet slechts tijdelijk te gebruiken. Wil je daarna voorkomen dat je weer aan zal komen? Stem het aantal koolhydraten dat je dagelijks inneemt af op de hoeveelheid energie die je aan de andere kant verbrandt. Zorg ervoor dat je voldoende sport en dat je aan de andere kant niet teveel koolhydraten inneemt. Je zorgt na het koolhydraatarm dieet dan voor een meer gezond voedingspatroon, op basis waarvan je het gewicht kunt behouden.

Share Button