Krachttraining en Cardio

Waarom Krachttraining en Cardio?

Door aan krachttraining en cardio te doen kun je vet verbranden. Vet verbranden is nodig om bijvoorbeeld je dikke buik te kunnen wegwerken. Door veel aan cardio te doen is het goed mogelijk om je buikvet weg te werken. Cardiotraining kan zwemmen, fietsen of hardlopen zijn.

Je kunt voor cardio naar de sportschool gaan, of gaan zwemmen, op een racefiets stappen of je hardloopschoenen aantrekken. In een sportschool is een crosstrainer een veel gebruikt apparaat om vet te verbranden. Als je begint met cardio is het wel van belang om niet direct voluit te gaan. Je lichaam zal moeten wennen aan de inspanning die je doet en je zult het daarom langzaam moeten opbouwen. Hierbij kun je een trainingsschema gebruiken.

krachttraining en cardio

Krachttraining om aan te komen

Je kunt ook prima thuis trainen, met dumbbells en gewichten kun je veel oefeningen doen, er zijn ook veel mensen die bijvoorbeeld buikspieroefeningen doen. Buikspieren trainen is in ieder geval één van de activiteiten die veel wordt gedaan. De oefeningen kun je tegenwoordig opzoeken op het internet. Op Youtube.com staan handige video’s waarin wordt uitgelegd hoe je bepaalde oefeningen moet doen.

Als je aan wilt komen zul je naast de krachttraining ook veel voedingsmiddelen moeten eten die Eiwitten bevatten. Doordat je veel gaat eten zal ook je stofwisseling veranderen. Maak je hier geen zorgen over, want dit is volkomen normaal. Je kunt ook aan fitness doen in een sportschool. Er zijn in Nederland talloze sportscholen te vinden waar je op allerlei apparaten kan werken aan je spiergroei.

Krachttraining en Cardio bij oudere mensen

Ook voor oudere mensen is het goed om aan krachttraining en cardio te doen. En dan bedoel ik cardio in de zin van conditie op peil houden. Mensen die ouder worden hebben vaak last van verdwijnende spierballen en beenspieren. De kwaliteit van leven kan hierdoor in negatieve zin beïnvloed worden. Om krachtsverlies door het verlies van spieren tegen te gaan kunnen ouderen het best langdurig krachttraining doen. Oudere mensen kunnen spiermassa terugwinnen door een goed trainingsprogramma te volgen en daarnaast gezond te eten.

Een andere manier van bewegen dat verder in opkomst is, is Pilates. Dit is een manier van bewegen waarbij je je lichaam en je geest traint. Je beweegt bewust met controle, precisie, concentratie en een diepe ademhaling. Door aan Pilates te doen worden je spieren en je romp sterker, wordt je coördinatie beter, verbetert de bloedsomloop, wordt de longcapaciteit verhoogt, heb je minder last van stress en wordt de lichaamshouding beter.

Om even rond te neuzen naar producten op het gebied van krachttraining  en cardio  heb ik een paar online winkels geplaatst.

Aktiesport.nl Fitnessapparaat.nl homefitness4you.nl

Share Button