Snel afvallen in een week

Snel afvallen in een week

Veel mensen denken dat afvallen altijd een lang en moeizaam proces is. Dit is echter niet altijd het geval. Het klopt dat je inderdaad in veel gevallen even wat doorzettingsvermogen moet tonen, maar na de eerste week gaat dit meestal vanzelf.
De eerste week is cruciaal voor succes op de wat langere termijn. In dit artikel leg ik je precies uit wat je de eerste week moet doen om zo in een korte tijd snel te kunnen afvallen. Snel afvallen is een kwestie van de juiste voeding eten en voldoende dagelijkse beweging hebben.

Voldoende beweging

Als je wilt afvallen heb je aan 30 minuten beweging per dag al meer dan voldoende. Dit kan zijn door 30 minuten te fietsen, te wandelen of zelfs te zwemmen. Met een lage hartslag bewegen is erg goed voor je gezondheid. Het is niet nodig om hard te lopen of aan wielrennen te doen. Zeker bij de mensen met veel overgewicht kan dit juist een aantal negatieve gevolgen hebben.
Bij mensen met veel overgewicht kan intensief sporten zonder training lijden tot snelle slijtage van gewrichten. Meestal zijn de gewrichten dergelijke inspanning namelijk niet gewend. Door ineens te enthousiast te beginnen met sporten kan dit tot blessures lijden.
Voor de wat meer getrainde mensen daarentegen kan het geen kwaad om af en toe eens een rondje hard te lopen. Als je gezond blijft eten kan een rondje hardlopen er zelfs voor zorgen dat je sneller afvalt. Op deze pagina vind je wat handige accessoires voor hardlopers.

Gezonde voeding

Voeding is de belangrijkste component van een succesvolle afslank sessie. Als je gezond eet is het niet eens nodig al te veel te bewegen. Het afvallen zal namelijk vanzelf gaan. Dat gezegd hebbende is het niet altijd even makkelijk om je voedingspatroon aan te passen.
In zijn artikel Afvallen in een week, heeft Jasper precies staan welke gezonde recepten je kunt eten om deze eerste week al meteen te beginnen met afvallen. Het artikel bevat een eetschema voor de hele eerste week.
In het kort komt het erop neer dat je koolhydraten zo veel mogelijk moet vermeiden. In plaats daarvan doe je er goed aan je energie te halen uit gezonde vetten, zoals: vis, vlees, noten, zaden en natuurlijk oliën.
Geproduceerde producten (bijna alle verpakte voeding in de supermarkt) bevatten vaak suiker. Eet in plaats daarvan meer natuurlijke producten zoals groente en fruit. Veel sauzen bijvoorbeeld kun je ook prima zelf maken. Als je dat doet dan krijg je veel minder geur-, kleur- en smaak stoffen binnen. Dit zal je zeker helpen met je gewichtsverlies.
Probeer daarnaast ook graanproducten zoals brood, pasta en rijst te minderen. Deze worden namelijk in je lichaam ook allemaal voor een deel omgezet tot suikers. Beter niet eten dus.

Snel afvallen met voeding en beweging

In het kort komt het erop neer dat je dagelijks het best 30 minuten kunt bewegen of sporten en daarnaast zo min mogelijk koolhydraten, voldoende eiwitten en zo veel gezonde vetten eet als je wilt.
Op www.jasperalblas.nl kun je de gratis boodschappenlijst aanvragen. Hier staat precies op wat je wel en niet kan eten.

Share Button