Snel afvallen tips

Handige snel afvallen tips.

Op deze pagina hebben wij heel wat verschillende snel afvallen tips meegegeven hoe je snel kan afvallen. Ik hoop hiermee heel wat nuttige informatie mee te hebben gegeven omtrent afvallen en dit mogen jullie gratis belonen door ons een like op facebook of twitter te geven :)

Afvallen tip 1: Afvallen start bij jouzelf.

Je moet goed beseffen dat afvallen niet op 1, 2 , 3 gebeurd, maar dit is een lang proces. De meeste mensen hebben altijd een groot probleem met nee te zeggen tegen zoetigheden zoals chocolade, koekjes, etc. Dit zijn enorme suikerrijke voedingsstoffen en hierdoor ga je juist weer meer zin krijgen in andere zoetigheden. Niemand verplicht jou om deze te eten. Probeer deze dus zoveel mogelijk te ontwijken en eet een stuk fruit in de plaats.

Afvallen tip 2: Doorzetten is de boodschap.

Afvallen mag je zeker niet onderschatten. Het kan lang duren voordat je al 1 kilootje kwijt bent, maar doorzetten is de boodschap. Er zijn veel mensen die hun na een zware prestatie belonen met een lekkernij, echter moet je wel weten dat een uur lopen ongeveer overeen komt met 1 chocoreep. Dus voordat je nog eens jezelf beloond met lekkernijen denk dan 2x na dat je in feite op die dag dan niets hebt bereikt.

Afvallen tip 3: Eet niet uit emotionele redenen.

Heel veel mensen eten omdat ze hun slecht voelen, een dipje hebben of dergelijke. Echter is dat geen goede oplossing want dit zijn de grootste problemen wat vele mensen meemaken als het afvallen niet lukt zoals gewenst. In plaats van wat zoetigheid te nemen kan je beter een stuk fruit nemen. Dit zal veel beter zijn voor u.

Afvallen tip 4: Ga niet dagelijks op de weegschaal staan.

Wanneer je probeert af te vallen moet je zeker en vast niet elke dag op de weegschaal gaan staan. Omdat je niet elke dag kilo’s kan afvallen raden wij aan om niet dagelijks op de weegschaal te gaan staan. Wanneer je dit wel doet merk je minder snel resultaat en dat kan je depressief maken waardoor je je weer sneller naar emotionele eetbuien gaat wenden.

Afvallen tip 5: Wees eerlijk met jezelf.

De overtollige kilootjes zijn er ook niet op 1 dag bij gekomen. Je kan dan ook niet verwachten dat na 1 dag al heel wat kilootjes kwijt bent. Wanneer je wilt afvallen moet je proberen door te zetten en blijven doorzetten.

Afvallen tip 6: Ontwijk stress.

Het is wetenschappelijk bewezen dat stressen niet goed doet aan afvallen. Wanneer je met stress leeft zal je je sneller wenden aan zoetigheden. Probeer dus zo stressvrij mogelijk te leven.

Afvallen tip 7: Afvallen doe je beter met 2.

Afvallen doe je beter niet alleen omdat dit zo een moeilijk proces is. Daarom raden wij aan om met meerdere samen te gaan sporten. Wanneer je samen aan sport gaat doen zal je merken dat het veel toffer is, dat je elkaar blijft oppeppen om door te gaan en dit heeft alleen maar positief resultaat wanneer je snel wilt afvallen.

Afvallen tip 8: Gezond leven levert je een strakker lichaam op.

Dat sport goed doet aan een strakker lichaam is normaal. Maar hiervoor moet je niet altijd perce het onderste uit de kan te halen. Wanneer je volgende keer naar de bakker , apotheker of werkt gaat kan je ook eens te voet gaan of met de fiets. Het bespaart je niet enkel benzine wat al zo duur staat, maar het levert je ook nog eens een strakker lichaam op.

Afvallen tip 9: Mooie sportkleding stimuleert afvallen.

Wanneer je gaat sporten is sportkleding zeker aan te raden. Neem wel iets waar je je goed en sexy in voelt. Hoe beter je jouw voelt, des te beter afvallen gaat werken. Denk positief en dan merk je dat de positieve resultaten vanzelf binnenkomen.

Afvallen tip 10: Weet hoeveel je beweegt.

Het is altijd mooi om te weten hoeveel je beweegt en hoeveel je in totaal bent afgevallen. Er bestaan heel wat programmaatjes die hiervoor gemaakt zijn en welke er direct een spelletje van maken. Dit stimuleert het bewegen en afvallen. Hou dus bij hoeveel je beweegt en beloon jezelf met punten. Bijvoorbeeld de trap nemen i.p.v. De lift = 10 punten. Met de fiets naar het werk i.p.v. De auto = 200 punten etc. Op deze manier kan je er zelf een leuk spel van maken waarbij je elke dag kan gaan streven naar zoveel mogelijk behaalde punten.

Afvallen tip 11: Wees niet bang van gewichtheffen.

Dit is een probleem dat voornamelijk bij de vrouw voorkomt. Vrouwen hebben veelal geen interesse om te doen aan gewichtheffen. Dit omdat ze er juist bang voor zijn om eruit te zien als bodybuilder. Echter is het vrouwelijke lichaam niet hetzelfde lichaam als een man. Een vrouw gaat veel minder snel uiterlijke spieren aanmaken. Vrouwelijke bodybuilders zijn mensen die dagelijks aan het trainen zijn voor meer spiermassa en zonder bijhorende producten zullen ze ook zo een lichaam niet hebben. Wees hier dus niet bang voor.

Het is zelf wetenschappelijk bewezen dat vrouwen die aan gewichtheffen doen veel sneller vet zullen verbranden en afvallen.

Afvallen tip 12: Afvallen kan ook binnenhuis.

Vele mensen voelen hun niet goed in hun vel doordat ze er naar eigen mening niet goed uit zien. Daarom hebben ook veel mensen problemen met buiten te komen en te sporten. Ofwel voelen ze zich bekeken, zijn hiervoor te lui , …
Echter is het tegenwoordig niet meer nodig om buiten te komen om vet te verliezen. Dit kan ook vanuit eigen huis. Bijvoorbeeld de wii is hier een heel mooi voorbeeld van. Staan dansen voor je eigen tv helpt uiteraard ook bij het afvallen. Of koop je eens een hoelahoep en hou je elke dag bezig met een 15 tal minuutjes te hoelahoeppen. Hoe meer je in beweging blijft, des te sneller je kan afvallen.

Afvallen tip 13: Ga meer wandelen.

Wandelen is een heel ontspannende manier van beweging. Door meer te wandelen zal je een veel gezondere manier van leven hebben maar zal je bovendien ook sneller afvallen. Door jezelf te motiveren voor te wandelen zul je een stuk gezonder gaan leven. Dit kan je doen door bijvoorbeeld enkele haltes vroeger van je bus af te stappen. Op die manier verplicht je je om meer te stappen.

Afvallen tip 14: Weet wat je eet.

Het is belangrijk om te weten wat je eet. Schrijf dit dus ergens op zodat je weet hoeveel calorieën je opeet per dag. Je zou nog versteld staan hoeveel je per dag wel niet eet. Schrijf dus netjes op wat je eet en hoeveel calorieën dit bevatte en schrijf ook op hoeveel calorieën je die dag heb verbrand. Probeer elke dag dus meer verbrande calorieën te hebben dan opgegeten calorieën.

Afvallen tip 15: Leer jezelf belonen met een gezonde snack.

Vele mensen belonen hun met een heerlijke snack nadat ze calorieën zijn gaan verbranden. Echter is dit een heel slechte manier van jezelf belonen. Leer jezelf belonen met een gezonde caloriearme snack. Of zelf nog beter, beloon jezelf met iets anders dan eten. Denk bijvoorbeeld aan een massage.

Afvallen tip 16: Maak je eten thuis.

Het is altijd slim om je eten thuis te maken i.p.v. Op je werk of op school naar de cafetaria te lopen voor eten. Op die manier kan je zelf makkelijk bijhouden hoeveel calorieën je hebt opgegeten per dag.

Afvallen tip 17: Ruil frisdranken voor water.

Frisdranken zijn enorm suikerrijke dranken welke meer negatief effect hebben dan je denkt. Te veel suikers maakt je sneller moe en lui. Ook zijn suikers enorme vetstoffen. Ruil daarom je frisdrank in tegen water.

Ook wanneer je een hongertje krijgt is het verstandig om eens een glas water te drinken. Veelal geeft ons lichaam aan dat we honger hebben als het lichaam net dorst heeft. Omdat voeding veel waterstof bevat denk je al snel dat je honger hebt i.p.v. Dat je honger hebt. Drink eerst een glas water en als je geen honger meer hebt heb je weer heel wat calorieën vermeden. Heb je toch nog honger? Eet dan een gezonde snack.

Afvallen tip 18: Chocolade helpt bij het afvallen.

Er wordt veel gepraat over chocolade dat ze heel slecht zijn wanneer het gaat over afvallen. Echter is dit niet helemaal waar. Wanneer je elke dag 1 stukje pure chocolade eet help je jezelf vermageren. Dit komt omdat chocolade heel wat stoffen in zich heeft wat de eetlust doet dalen. Je zal ook een stuk opgewekter rondlopen met dat je heel wat meer energie binnen hebt dankzij het stukje chocolade. Echter teveel chocolade heeft natuurlijk een negatief effect.

Afvallen tip 19: Zondigen mag.

Een gezonde manier van leven is neemt wel met zich mee dat je niet continu mag gaan snoepen. Echter moet je jezelf wel 1 dag per week de mogelijkheid geven om hieraan te zondigen. Dit helpt aan je zelfvertrouwen. Want als je nooit nog iets lekkers mag eten, dan houden vele mensen het niet vol. Daarom is het verstandig om 1 dagje per week te zondigen en nog eens wat lekkers te eten. Echter mag die 1dag wel niet de doorslag geven om weer sneller naar suikers te grijpen.

Afvallen tip 20: Problemen met snacks? Koop ze dan niet.

Heb je problemen met snacks te weerstaan? Ben jij ook iemand die moeilijkheden heeft om nee te zeggen tegen snacks? Wel dan eerlijk tegen jou. Wil je proberen afvallen? Haal deze junkfood dan dus niet in huis. Op die manier kan je ook niet in verleiding komen.

Afvallen tip 21: Sla het ontbijt niet over.

Het ontbijt overslagen is geen slim idee. Door `s ochtends een gezond ontbijt te nemen zal je spijsvertering opgang gebracht worden en zal je sneller verteren gedurende de dag. Ook de zin naar snackjes tussendoor zal verminderen bij het nemen van een gezond ontbijt.

Afvallen tip 22: Vaker kleine maaltijden is beter dan 1 grote maaltijd.

Door gedurende de dag meerdere kleine maaltijden te nemen zal de honger verminderen en zal je minder met een dieetgevoel de dag doorkomen. We raden aan om je ontbijt, middagmaal en avondmaal zeker niet over te slaan en gedurende de dag nog 2 maal een gezonde tussendoor te nemen. Deze kan bestaan uit een stuk fruit, smoothie of groenten.

Afvallen tip 23: Uithongering is geen manier van afvallen.

Vele mensen denken dat wanneer ze maaltijden gaan overslagen dat ze zullen vermageren. Echter is dit niet het geval. Wanneer je honger hebt en je eet niets schakelt je lichaam automatisch over naar overlevingsvetstoffen dat je lichaam opslaat bij elke maaltijd.

Natuurlijk als je niet eet zal je wel vermageren, maar de dag dat je weer eet zullen die voedingstoffen veel meer calorieën opnemen waardoor je veel sneller aankomt. Ook val je weer sneller te prooi aan snackjes tussendoor.

Afvallen tip 24: Let op met dressings.

Wanneer je een slaatjes eter bent moet je opletten met kant en klare dressings. Deze bevatten veelal goedkope vetrijke producten. Daarom is het verstandig om je om je slaatjes zelf op smaak te brengen met wat peper, zout, citroen of olijfolie.

Afvallen tip 25: Eiwitten zijn belangrijk.

Zorg ervoor dat je elke dag een gezonde dosis eiwitten binnen krijgt. In noten, peulvruchten en dergelijke verwanten zitten heel wat eiwitten welke enkel positief werken op de afvallings kuur.

Afvallen tip 26: Slapen helpt bij afvallen.

Wanneer je overdag moe bent is het geen slecht idee om eens een dutje te doen. Wanneer je te moe bent maakt je lichaam een stresshormoon aan welke je meer eetlust doet krijgen. Dus slapen helpt wel degelijk bij het afvallen.

Afvallen tip 27: Zuivel helpt bij afvallen.

Ook zuivel is een heel belangrijk middel. Uit onderzoekt blijkt dat mensen die elke dag 1 a 2 glaasjes melk drinken per dag veel sneller afvallen.

Afvallen tip 28: Natuurlijke vetten zijn nodig.

Vele mensen krijgen bij het woord vetten al kriebels. Maar hier hoef je dus zeker geen schrik voor te hebben want ons lichaam heeft nu eenmaal vetten nodig. Nootjes zitten boordevol natuurlijke vetten en raden wij dus ook zeker aan. Het is aangetoond bij mensen die dagelijks een handvol nootjes aten dat ze veel sneller afvielen dan mensen die dit niet deden.

Afvallen tip 29: Vermijd alcoholische dranken.

Alcoholische dranken moet je leren ontwijken wanneer je probeert te vermageren. Het is bewezen dat alcohol slecht is voor de lever welke net juist vetverbranding stimuleert. Ook wanneer je alcohol drinkt ga je veel minder snel gezonde voedingstoffen opnemen en dit heeft alleen maar een negatief effect op het afvallen.

Afvallen tip 30: Vermijd energie dranken.

Energie dranken bevatten dat wel zo goed als geen calorieën, echter zitten ze wel boordevol met zoetmiddelen waardoor de eetlust weer aanzienlijk zal toenemen. Probeer daarom altijd energie dranken te vermijden.

Afvallen tip 31: Kwel jezelf niet door minder te eten.

Heb jij een probleem met minder eten? Kwel jezelf dan niet en eet meer, maar gezonder! Eet eens een slaatje tussendoor en meer groenten en fruit. Je zal het effect snel ervaren :)

Share Button