Het ziekenhuisdieet waarmee je snel kunt afvallen

Ziekenhuisdieet

Het ziekenhuisdieet biedt je de mogelijkheid om in enkele dagen tijd veel gewicht te verliezen. Je doet dit door minder in te nemen dan je lichaam nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat het lichaam de reserves aan gaat spreken, waardoor je af kunt vallen.

Het ziekenhuisdieet is oorspronkelijk bedoeld om mensen vlak voor een operatie gewicht te laten verliezen, aangezien dat de slagingskans behoorlijk verhoogt. Tegenwoordig maken ook steeds meer consumenten hier gebruik van om snel gewicht te verliezen. Het ziekenhuisdieet is een crash dieet, dus houd er rekening mee dat je er niet te lang gebruik van maakt.

5 dagen streng diëten

Het ziekenhuisdieet bestaat uit een uitgebalanceerd schema voor 5 dagen. Je eet onder andere wat fruit en zo nu en dan een ei, naast bijvoorbeeld wat geroosterde boterhammen en sla of vis. Je kunt je vijf dagen aan het strenge dieet houden, om vervolgens na deze werkweek weer normaal te eten. Dankzij het ziekenhuisdieet kun je in een heel korte tijd gewicht verliezen, waardoor je binnenkort bijvoorbeeld toch in de ene jurk kunt komen die je zo mooi staat.

Behoud je streefgewicht

Wil je na het ziekenhuisdieet je gewicht behouden? Dan is het van belang om ook na deze vijf dagen goed op je voeding te letten. Neem ieder maandag bijvoorbeeld een glas water en een citroen op het moment dat je opstaat. ‘s Middags heb je voldoende aan een appel, een beschuit of een geroosterde boterham. ‘s Avonds neem je daar nog een halve krop sla, een ei en een tomaat bij. Op die manier kun je er eens per week voor zorgen dat je lichaam de reserves aan zal moeten spreken. Je blijft deze hierdoor niet opbouwen, waardoor je gewicht kunt verliezen en het er niet opnieuw bij zal komen nadat je klaar bent met het ziekenhuisdieet.

Share Button